Πως η Αγία Γραφή μας οδηγεί στην αγάπη για τον Χριστό

Πως η Αγία Γραφή μας οδηγεί στην αγάπη για τον Χριστό

Πως η Αγία Γραφή μας οδηγεί στην αγάπη για τον Χριστό

Κάθε μέρα όλοι μας προσευχόμαστε στον Χριστό και την Παναγία και κάθε μέρα εκφράζουμε την αγάπη μας προς αυτούς και ζητάμε συγχώρεση για τα σφάλματα και τις αμαρτίες μας. Αυτό πρέπει να κάνει κάθε Χριστιανός. Πως γίνεται όμως να εκφράζουμε αγάπη για κάποιους που δεν μπορούμε να δούμε και να ακούσουμε; Ακόμη και αν εμείς τους αγαπάμε όντως, πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι μας αγαπάνε και αυτοί; Που μπορούμε να δούμε αυτή την αγάπη;

Οι αγίες εικόνες του Χριστού που έχουμε στο σπίτι μας ή συναντάμε στην εκκλησία μπορεί να μας βοηθούν με τις προσευχές μας και να μας προσφέρουν αγαλλίαση, αλλά δεν μπορούν να μας απαντήσουν απευθείας, δεν μπορούν να μας μιλήσουν παρά μόνο αν γίνει κάποιο μεγάλο θαύμα. Την αγάπη του Χριστού δεν την καταλαβαίνουμε από τις εικόνες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να την καταλάβουμε με άλλο τρόπο. Εννοείται ότι την καταλαβαίνουμε όταν οι προσευχές μας εισακούγονται και όταν νιώθουμε το αίσθημα αγαλλίασης και ανακούφισης μετά από την εξομολόγηση των αμαρτιών μας, αλλά αν θέλουμε πραγματικά να την καταλάβουμε, θα πρέπει να στραφούμε στην Αγία Γραφή.

Τι είναι η Αγία Γραφή

Η Αγία Γραφή στην ουσία είναι η Παλαιά και Καινή Διαθήκη, θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι είναι ο λόγος του Θεού, όπως αυτός εκφράζεται μέσω των Προφητών αλλά και του ίδιου του του γιού, του Ιησού Χριστού. Η Αγία Γραφή δεν λείπει – ή τουλάχιστον δεν πρέπει να λείπει – από κανένα σπίτι, το θέμα όμως είναι να μην την έχουμε απλά για να κοσμεί τις βιβλιοθήκες μας, αλλά να την μελετάμε κιόλας. Αν λοιπόν κάποιος θέλει να καταλάβει τον Χριστό και να καταλάβει καλύτερα τις διδαχές του αλλά και την αγάπη Του, δεν έχει παρά να διαβάσει την Αγία Γραφή και συγκεκριμένα την Καινή Διαθήκη η οποία και σε μεγάλο μέρος αφορά τη ζωή, τη διδασκαλία και την Ανάσταση του Χριστού.

Πως θα μας βοηθήσει να αγαπήσουμε τον Χριστό;

Όπως είπαμε και πριν, ο Χριστός δεν μας απαντάει απευθείας όταν προσευχόμαστε σε αυτόν, αλλά μπορούμε να καταλάβουμε ποιος ήταν και πόσο μας αγαπούσε μελετώντας την ζωή και τη διδασκαλία του. Εκεί θα δούμε την υπέρτατη πράξη αγάπης: το μαρτύριο του σταυρού το οποίο υπέμεινε για να μας σώσει από τις αμαρτίες μας και να μας χαρίσει την αιώνια ζωή με την Ανάσταση του. Αυτό και μόνο δείχνει πόσο μας αγαπάει όλους μας ο Χριστός. Όσο γνωστή και να είναι η ιστορία της Σταύρωσης την οποία και διδασκόμαστε στο σχολείο από μικρή ηλικία αλλά έχουμε δει και πολλές φορές στη τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ο μόνος τρόπος για να την καταλάβουμε και να την νιώσουμε πραγματικά είναι να την διαβάσουμε «από πρώτο χέρι», δηλαδή από τα Ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης.

Πέρα από την ιστορία της Σταύρωσης, στην Αγία Γραφή θα βρούμε και τις διδαχές του Χριστού και φυσικά τα θαύματα του. Αυτά θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε την αγνή αγάπη που ο Χριστός έτρεφε για όλους τους ανθρώπους, ακόμη και αυτούς που είχαν βρεθεί στο περιθώριο. Ο χριστός τους αγαπάει και τους δέχεται όλους άνευ όρων και χωρίς εξαιρέσεις και η αγάπη του ήταν πραγματικά απεριόριστη καθώς μπορεί να συγχωρήσει οποιονδήποτε ζητά ειλικρινά συγχώρεση, όσο μεγάλες και αν είναι οι αμαρτίες του.

Η αγάπη του Χριστού ενισχύει την δική μας αγάπη προς Αυτόν

Διαβάζοντας την Αγία Γραφή θα καταλάβουμε καλύτερα την Αγάπη του Χριστού για εμάς και αυτό είναι που θα μας κάνει να τον αγαπήσουμε κι εμείς περισσότερο. Όσο μεγαλώνει η κατανόηση της αγάπης που τρέφει κάποιος για εμάς, τόσο θα μεγαλώνει και η αγάπη μας προς αυτόν και αυτό ισχύει και για τον Χριστό. Αν λοιπόν θέλουμε να αγαπήσουμε καλύτερα τον Χριστό μας, θα πρέπει να μελετήσουμε τον Λόγο και την Αγάπη του.

 

Δείτε όλες τις εικόνες του Ιησού Χριστού, στο κατάστημά μας

Κοινοποιήστε το άρθρο


Καλέστε μας τώρα