ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Προϊόντα Που Αγαπάμε, Από Ανθρώπους Που Εμπιστευόμαστε

Ένα από τα αξέχαστα βιώματα που μας εντυπωσίασαν σαν προσκυνητές τόσο του Αγίου Όρους, όσο και των λοιπών ελληνορθόδοξων μοναστηριών της Ελλάδας, είναι η πατροπαράδοτη φιλοξενία τους. Αναπόσπαστο κομμάτι της, «η τράπεζα». Το φαγητό, πάντα επαρκές, γευστικό, θρεπτικό και χορταστικό, είτε η τράπεζα είναι λιτή είτε εορταστική.

Σε μια από τις πολλές επισκέψεις μας, πήραμε το θάρρος και ρωτήσαμε έναν γέροντα Αγιορείτη, πως το καταφέρνουν αυτό. Η γαλήνια μορφή του αφού χαμογέλασε, μας κοίταξε με καθαρό βλέμμα και απάντησε “Παιδί μου, χρησιμοποιούμε τα αγνά υλικά της φύσης, τα σταυρώνουμε στο όνομα της Αγίας Τριάδος και λέμε συνέχεια την ευχή του Χριστού μας καθώς τα μαγειρεύουμε». Η αφοπλιστική του πίστη υπήρξε η αιτία για την απόφαση μας.

Επισκεφτήκαμε λοιπόν πολλά μοναστήρια, όπου ρωτήσαμε, ενημερωθήκαμε, γνωρίσαμε και δοκιμάσαμε. Μοναστηριακά προϊόντα και είδη, εξαιρετικής ποιότητας και νοστιμιάς, που με αγάπη και μεράκι φτιάχνουν μόνοι τους οι μοναχοί με παραδοσιακούς τρόπους και τα διαθέτουν προς πώληση για βιοπορισμό. Ο όμορφος σκοπός και τα υπέροχα προϊόντα μας κέρδισαν και θελήσαμε να γίνουμε ενεργό μέρος αυτού.

Έτσι λοιπόν γεννήθηκε μια όμορφη ιδέα. Να φέρουμε σε σύνδεση τις ανάγκες του σύγχρονου με το παραδοσιακό! Μέσα από τα μοναστηριακά προϊόντα, το ευρύ κοινό που αδυνατεί να επισκεφτεί τις Ιερές Μονές, μπορεί να απολαμβάνει την ποιότητα και γνησιότητα που λείπει από την εποχή μας, ενώ παράλληλα ενισχύει το πνευματικό έργο των μοναστηριών του τόπου μας.

Αγκαλιάσατε με αγάπη τα προϊόντα στο κατάστημα μας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τώρα το ψηφιακό παντοπωλείο με ακόμα μεγαλύτερη, εκλεκτή ποικιλία έρχεται να επισφραγίσει το δυναμικό ξεκίνημα του σκοπού μας.

Με τη βοήθεια Του Θεού και των Πνευματικών μας ξεκινήσαμε και επιθυμούμε να γίνουμε όλοι μαζί μια κοινότητα στήριξης των Ιερών Μονών. Σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας εντυπώσεις, παρατηρήσεις και επιθυμίες.

Καλέστε μας τώρα