Παραδοσιακή Φανουρόπιτα
Για τη νηστίσιμη φανουρόπιτα θα χρειαστείτε:
- 320 γρ. ελαιόλαδο
- 320 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 540 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 160 γρ. σταφίδες ξανθές
- 340 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνουμε ελαφρώς και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι και τον χυμό και ανακατεύουμε με το χέρι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Το αδειάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Πηγή: www.steliosparliaros.gr