Παραδοσιακή Φανουρόπιτα

Παραδοσιακή Φανουρόπιτα

Για τη νηστίσιμη φανουρόπιτα θα χρειαστείτε:

  • 320 γρ. ελαιόλαδο
  • 320 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 540 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 160 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 340 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι και τον χυμό και ανακατεύουμε με το χέρι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Το αδειάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: www.steliosparliaros.gr 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο