Αγριομανίταρα φουρνιστά με πατάτες

Αγριομανίταρα φουρνιστά με πατάτες

Μια πεντανόστιμη και υγιεινή συνταγή για κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό.

Υλικά

1 κιλό άγρια μανιτάρια ή πλευρώτους

2 κιλά πατάτες κομμένες σε ροδέλες μεσαίου πάχους

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

1/3 ματσάκι μαϊντανού ψιλοκομμένο

1 φλυτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ρίγανη ή θυμάρι

Εκτέλεση

  • Αν χρησιμοποιήσουμε άγρια μανιτάρια τα καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο πανάκι επιμελώς για να φύγει το χώμα πριν τα μαγειρέψουμε. Αν χρησιμοποιήσουμε μανιτάρια εμπορίου τα κόβουμε απευθείας σε μεγάλα κομμάτια.
  • Κόβουμε τις πατάτες μας και τα κρεμμύδι σε χοντρές ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  • Τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και το λάδι.
  • Τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας για να πάνε παντού τα υλικά
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC  για περίπου μια ώρα.
  • Σερβίρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε φρεσκοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Συμβουλές μαγειρικής

Τα μανιτάρια αποτελούνται από 97% νερό. Όταν τα πλένουμε έχουν την ιδιότητα να «ρουφάνε» όλο το νερό με αποτέλεσμα να νερώσουν το φαγητό μας. Για τον λόγο αυτό τα καθαρίζουμε προσεκτικά με βρεγμένο πανί ή τα χρησιμοποιούμε όπως είναι εάν είναι καθαρά.

Το σκόρδο πριν το χρησιμοποιήσουμε το κόβουμε κατα μήκος και αφαιρούμε την φύτρα. Έτσι είναι πιο εύπεπτο και φεύγει όλη η αψάδα.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο